VESZPRÉM Temetkezés

Minden, ami temetkezés - Veszprémben

Koporsós temetés

Hagyományos, koporsós temetési szertartás, Veszprém megyei temetőkben történő, teljes körű megszervezésével állunk a cégünket megkereső hozzátartozók rendelkezésre.

Szolgáltatási területünk főként a veszprémi, balatonfüredi, balatonalmádi, balatonkenesei ill. ezen városok körzetében található temetőkre terjed ki, de vállaljuk az elhunyt Veszprém megyei temetőbe történő szállítását és temetését, az ilyenkor felmerülő hivatali ügyintézések átvállalása mellett. Az Ön igényeihez igazodva foglalunk temetési időpontot a kiválasztott temetőben, illetve meglévő sírhely esetén leegyeztetjük a temetővel a szóban forgó sírhely megváltási idejét és állapotát is.

Irodánk bemutatótermében személyesen megtekinthetőek a különböző színvonalú koporsók, a bútorlapos kiviteltől egészen a tiszta tölgyfából készült modellekig. Választékunkat úgy alakítottuk ki, hogy minden hozzátartozó megtalálja az igényeinek és elképzeléseinek megfelelő koporsót.

Koporsó választékunkat ide kattintva tekintheti meg.

 

Koporsós temetés Veszprémben:

Szolgáltatásunk az alábbiakat foglalja magában, a teljesség igénye nélkül:

 • Ügyintézési díj, ami magában foglalja
  • a kórházban a Halottvizsgálati Bizonyítvány beszerzését
  • az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatának beszerzését
  • meglévő sír nyitási engedélyének beszerzését a Tisztiorvosi Hivatalban
  • a halálozás lejelentését a Nyugdíjfolyósító Intézet (NYUFI) felé
 • Szállítási díj
  • az elhunyt kórházból vagy halottasházból temetőbe történő szállítása
 • Temetési kellékek - az Ön részletes megrendelésének megfelelően
  • koporsó kárpitozva, párnával (KTSZ tölgy színű laminált)
  • szemfedő
  • koporsó felirat
  • sírjelző kereszt vagy fejfa
  • sírjelző névtábla
 • Temetői díj
  • Mivel minden temetés egyedi, így a temetői díjak árait adategyeztetés után tudjuk pontosan közölni Önnel, a sírhely száma és az utolsó betemetés évszáma alapján. Javasoljuk temetési árajánlat menüpontunk felkeresését, ahol megadhatja ezen adatokat és így pontos összegű temetési árajánlatot küldünk az Ön részére.

Ügyintézésünk részletes ismertetése:

Munkatársunk beszerzi az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a szükséges iratokkal, a halál helye szerinti polgármesteri hivatal Okmányirodáján. Az Ön igényeinek megfelelően vállaljuk a kórházban az elhunyt halottvizsgálati bizonyítványának és statisztikai lapjának beszerzését, ha van a kórházi hűtési díj kifizetését, az elhunyt öltöztetésének, sminkelésének megrendelését a ruházat leadásával együtt, illetve a teljes körű temetői ügyintézést és meglévő sírba történő temetés esetén a Tisztiorvosi Hivatalban a sírnyitási engedély beszerzését.Leegyeztetjük és lefoglaljuk az Ön által kiválasztott temetési időpontot és kifizetjük a temetőben a szertartás költségeit. Megszervezzük az egyházi- vagy polgári szertartás szerinti búcsúztató  – katolikus pap, református lelkész vagy világi szónok - közreműködését a temetésen. Gondoskodunk az elhunyt holttestének elszállításáról, a kórház patológiájáról vagy a halottasházból, a megjelölt temetőbe. Itt emeljük ki, hogy cégünk az elhunyt szállítását azzal a koporsóval végzi, amit Ön a bemutató termünkben kiválasztott, vagyis amiben az elhunyt végső nyugalomra helyezése történik. Munkatársaink segítenek Önnek kiválasztani az összes temetési kelléket: kárpitozott koporsót, sírjelzőt, sírjelző névtáblát, koporsó feliratot, szemfedőt, rögfogót, esetleg koporsódíszt.

Amennyiben már meglévő sírba történik a temetés, úgy a sírhelyen lévő síremlék szakszerű elbonttatásáról, elszállításáról és tárolásáról is intézkedünk.

A gyászszertartás menete:

Az elhunyt koporsóját a temető ravatalozójában megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik, és a sírhelyhez elindul a gyászmenet. A gyászmenet élén a szertartást lebonyolító pap vagy polgári búcsúztató személy halad, őt követi az elhunytat szállító halottaskocsi valamint a gyászoló család tagjai. A sírhelynél a koporsót lebocsátják a sírba, a család végső búcsút vesz az elhunyttól és virágokat vagy egy marék földet dobnak a sírban lévő koporsóra. Végezetül a temetői személyzet megkezdi a behantolást, megjelöli a sírhelyet sírjelzővel és e köré, a sírra elhelyezi a temetési koszorúkat. A szertartás lezárásaként a gyászoló család fogadja a részvétnyilvánításokat a temetésen megjelent ismerősöktől, barátoktól, munkatársaktól.

 

Amennyiben pontos és személyre szabott szolgáltatási árra kíváncsi, vagy egyéni elképzelései és kívánságai vannak, úgy az alábbi űrlap kitöltésével könnyen és gyorsan tud árajánlatot kérni cégünktől:

 

Koporsós temetés

Kérjük pontosan töltse ki az adatokat, hogy munkatársunk minél pontosabb árajánlatot tudjon adni Önnek.

Melyik településen történt a halálozás?:
Hol történt a halálozás?:
Hol található jelenleg az elhunyt?:
Intézmény neve:
Hol kívánja végső nyugalomra helyezni az elhunytat?:
Veszprém megyén kívüli település neve:
Temető megnevezése:
Rendelkezik-e már meglévő sírhellyel?:
Ha tudja a meglévő sírhely számát, kérjük adja meg:
Van-e sírkő a sírhelyen?:
A halotti anyakönyv beszerzését:
Megjegyzés vagy kérés:
Milyen formában ismertessük árajánlatunkat?:
Az Ön neve *:
Az Ön email címe *:
Az Ön telefonszáma *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!