VESZPRÉM Temetkezés

Minden, ami temetkezés - Veszprémben

Haláleset utáni teendő

Mielőbb forduljon hozzánk, hogy minimalizálhassuk a felmerülő temetési költségeket!

Mindent elintézünk az elhunyt temetésével vagy hamvasztásával kapcsolatban, méghozzá oly módon, hogy Önt csak a valóban szükséges költségek terheljék!

Cégünk teljes körűen elintézi a haláleset bekövetkezte utáni teendőket, kezdve a lakásról történő halottszállítástól vagy a kórházi ügyintézéstől, a halotti anyakönyvi kivonat beszerzésén át az esetleges hamvasztási engedély beszerzéséig. Megszervezi és lebonyolítja az Önnel részletesen egyeztetett temetést.

Részletes információért hívja munkatársainkat: 

a 06-30/520-5882-es számon

vagy

 kérjen tőlünk telefonos visszahívást.

Amennyiben az elhunytat vagy hamvait temetőben kívánja végső nyugalomra helyezni, a meglévő sírhelyet előkészítjük a temetésre, a szükséges temetői- ill. egyéb hivatali formaságokat elintézzük Ön helyett. Az Ön elvárásainak megfelelő temetési időpontot foglalunk a temetőben. A sírhelyen álló síremléket szükség szerint elbontjuk, vagy a szükséges sírköves munkálatokat elvégezzük (pl: név és évszámok bevésése).

Teendők kórházban bekövetkezett halálozás esetén:

Önnek az elhalálozás helye szerinti kórházi osztályt (belgyógyászat, kardiológia, neurológia, stb.) kell felkeresnie. Itt kapja meg az elhunyt személyes tárgyait, személyi igazolványát valamint a zárójelentést. Amennyiben kéri a boncolás mellőzését, ezen az osztályon kell kitöltenie az erre rendszeresített formanyomtatványt.

A patológiára nem szükséges elfáradnia, hiszen az esetek többségében még pár napba telik, hogy elkészüljön az úgynevezett halottvizsgálati bizonyítvány, amely dokumentum szükséges a temetés intézéséhez.

Az Ön számára legcélszerűbb választás, ha befárad irodánkba és ott nyugodt körülmények között átbeszéli munkatársunkkal az ilyenkor szükséges teendőket, melyeket szinte teljes mértékben el tudunk intézni Ön helyett. Ha most azonnal szeretne tájékozódni, hívja éjjel-nappal működő központi telefonszámunkat, vagy használja telefonos visszahívás szolgáltatásunkat ide kattintva.

 

Teendők lakáson történt halálozás esetén:

Ha az orvos nem tudja egyértelműen megállapítani a halál okát, akkor kórboncolásra beszállíttatja az elhunytat a területileg illetékes egészségügyi intézménybe, többnyire a legközelebbi kórházba.

Ilyenkor az orvos intézkedik a holttest elszállíttatásáról, vagyis ő hívja telefonon az ügyeletes temetkezési céget a szállítás lebonyolítása miatt. Amennyiben cégünket bízza meg a temetés megszervezésével, úgy ebben az esetben Önnek semmilyen anyagi kötelezettsége nincs a szállítási díjat illetően, hiszen nem Ön kérte a szállítást.

Ha az orvos megállapította a halál okát, akkor intézkedhet az elhunyt elszállításáról, de köteles a hozzátartozó beleegyezését kérni a szolgáltatást elvégző temetkezési cég megbízását illetően. Önnek joga van meghatározni, hogy mely temetkezési cég végezze az elhunyt szállítását.

A boncolás megtörténte után az elhunyt hűtési díja és – ha igény van rá – öltöztetési díja már a temettetőt terheli. Ezért is fontos, hogy a kórházzal a kapcsolat felvétel időben megtörténjen és a szükséges intézkedések megtörténjenek - ezeket mi intézzük Ön helyett.

Forduljon hozzánk - mi garantáltan nem számolunk fel Önnek rejtett költségeket ill. meg sem rendelt szolgáltatásokat! Ellenkezőleg, ha cégünket bízza meg a temetkezési feladatok ellátásával és időpontot foglal, éppen az Ön költségeinek ésszerűsítésére fogunk törekedni.

 

Teendők közterületen bekövetkezett halálozás esetén:

Ebben az esetben a Rendőrség gondoskodik az elhunyt elszállíttatásáról. A szállítás helye attól függ, hogy a halott vizsgálatot végző orvos meg tudja-e állapítani a halál okát és ki tudja-e zárni az idegenkezűséget. Ezen tények birtokában rendelik el szállítást halottasházba, kórházba vagy igazságügyi intézménybe. Ha a halálozást hatósági eljárás keretében vizsgálja tovább a Rendőrség, úgy a temetés későbbi lebonyolításához be kell majd szerezni a Rendőrségtől az úgynevezett temetési engedélyt. Természetesen cégünk ezt az iratot is beszerzi, hogy Önt megkíméljük az időt rabló ügyintézésektől.

 

Teendők külföldön történt halálozás esetén:

Amennyiben a haláleset külföldön következett be, úgy speciális engedélyekre is szükség lesz az elhunyt holttestének Magyarországra szállításához. Országonként más és más a szabályozás, de általánosságban elmondható, hogy a halotti anyakönyvi kivonat és a helyi tisztiorvosi szolgálat engedélye nélkülözhetetlen a hazaszállítás megkezdéséhez, illetve a magyarországi konzulátus szállítási engedélyét is be kell szerezni. Egyes mediterrán államok további dokumentációt is megkövetelnek, mint balzsamozási igazolás beszerzése, helyi hatóságok (rendőrség, ügyészség) engedélyének megléte, kórházi- és/vagy temetkezési költségek előre történő kifizetése, és szállítást végző magyar temetkezési cég regisztrációjának érvényessége az adott országba.

Cégünk felkészült a fent felsoroltak elvégzésére; a költségek lehető legnagyobb mértékű leszorítása mellett vállaljuk az elhunyt rövid időn belül történő hazaszállítását vagy légi hazaszállíttatását, a halál bekövetkezésének helyétől egészen a végső nyughelyül szolgáló temetőig.

Keresse munkatársainkat központi telefonszámunkon

06-30/520-5882

vagy írjon nekünk megkeresést az alábbi email címen

info@veszpremtemetkezes.hu

 

 

Kapcsolat

Kérdés vagy kérés esetén töltse ki az alábbi adatlapot, hogy mielőbb választ kapjon felvetéseire!

Az Ön neve *:
Az Ön e-mail címe *:
Az Ön telefonszáma *:
Kérdés vagy kérés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!